Ugehilsen 6. april

Kristus er opstanden, ja han er sandelig opstanden, Halleluja!

Jeg håber at I alle har haft en god påske. Det havde vi. Vi var jo på Bornholm, for første gang i år og vi holdt to gudstjenester sammen med vores biskop Christian Alsted, skærtorsdag aften og påskemorgen. Begge gudstjenester foregik i kirken og blev delt med jer på zoom.

Ugehilsen 20. marts

Som I sikkert ved, holdt vi zoomgudstjeneste sammen med Mai-Brit Tvilling i søndags. Alle dem der var med, fandt det var en rigtig god oplevelse. Selvom vi ikke var fysisk sammen, giver det en fornemmelse af fællesskab. Vi kunne se og høre hinanden og fejre gudstjenesten sammen.
Igen på søndag og frem til påske fortsætter vi med onlinegudstjenester. Nu på søndag er det Claus og mig som står for gudstjenesten.

Ugehilsen 13. marts

I denne uge får I en anderledes hilsen fra mig. Det skyldes at vi har besluttet at forsøge at gennemføre en online-gudstjeneste i morgen den 14. marts. Vi har fået hjælp af Mai-Britt Tvilling fra Solrød Frikirke.
I Solrød Frikirke har de benyttet sig af online-gudstjeneste gennem længere tid. Nu hjælper Mai-Britt os med at prøve det.

Ugehilsen 6. marts

Nu på søndag, d. 7. marts, havde vi planlagt menighedens årsmøde, som også kaldes pastoratskonference. Som jeg skrev i sidste uge, er det blevet udskudt, på grund af de alt for godt kendte coronarestriktioner. Ifølge de informationer jeg fik i denne uge, ser det ikke ud som om der kommer større lempelser af restriktionerne før lige efter påske. Men vi må vente og se udviklingen. Jeg har endnu ikke helt opgivet håbet om at kunne holde en påskegudstjeneste. Men det er for tidligt for at tage en beslutning nu.
Spejderne er så heldige, at de nu kan holde udendørs møder. De mødtes til bål og hygge i torsdags. Det var for første gang de kunne mødes i år!

Ugehilsen 20. februar

Igen er der gået en uge. Det er blevet varmere og lugter lidt af foråret, i hvert fald på Sjælland. Sneen forsvandt med lynets hast. Lige nu skal man lede for at finde de allersidste rester af en snebunke. De små forårsblomster kom ud af dvalen og vokser videre, som om der ikke havde været næsten fire uger med kulde og sne. Det forbavser mig hvert år, hvordan de kan klare sig!
Coronatallene var længe nedadgående, men nu ser det desværre lidt mere broget ud, dog langt bedre på Bornholm end på Sjælland. Vi venter spændt på myndighedernes beslutninger, om der kan åbnes lidt mere op.

Ugehilsen 13. februar

I denne weekend modtager I fastemateriale, hvis ellers vejret og vejene tillader det. Sammen med fastematerialet får eller fik I også en fastelavnshilsen. Dér omtalte vi både fastelavn og fasten og i denne hilsen vil jeg skrive lidt mere om fasten.

Ugehilsen 6. februar

Nu er der igen gået en uge og jeg tror det lysner lidt! Dagene er blevet længere, allerede hele to timer siden den korteste dag, og det er så meget at man lægger mærke til det. Det er dejligt. Der ligger også lidt sne og det giver mere lys. Det er dog stadigvæk kold vinter, men foråret er forude, og jeg glæder mig til det, selvom jeg også nyder vinteren, sneen og kulden. Men for omkring ti dage siden fandt jeg de første erantis i blomst i haven. De er der stadigvæk, selvom de nu ser lidt forfrosne ud.

Ugehilsen 30. januar

Der var igen pressemøde med statsministeren for et par dage siden og som forventet – eller frygtet – blev restriktionerne forlænget til slutningen af februar. Vi kan være enige eller uenige i det; meget ulykkelige over eller glade for det, men det ændrer ikke kendsgerningen, at nedlukningen af samfundet fortsætter endnu en måned. Derfor er der foreløbig ingen gudstjenester i vores dejlige kirke. Jeg er ked af, at det trækker ud. Men vi er her, og I må meget gerne ringe til os eller sende os en mail, hvis I har lyst til det, måske bare for en lille snak eller hvis I har nogle idéer eller ønsker, I gerne vil dele med os.

Ugehilsen 23. januar

I tirsdags holdt menighedsrådet et møde over internettet. Vi kom frem til, at vi foreløbig ikke kan afholde gudstjenester, i hvert fald ikke før d. 14. februar eller indtil restriktionerne ophæves eller lempes markant. Vi ser det også som vores bidrag i kampen mod corona. Vi passer på og holder afstand – sammen hver for sig.

Ugehilsen 16. januar

Sammen med menighedsrådet besluttede vi at aflyse gudstjenester til og med d. 17 januar. Nu blev de gældende restriktioner forlænget. Det er dog muligt at afholde gudstjenester, men der er flere begrænsninger end der var før jul. I starten af næste uge må vi tage spørgsmålet op i menighedsrådet og træffe en beslutning om de kommende gudstjenester.
Læs videre i indlægget.