Pagtsguds­tjeneste

Metodistkirken er en bekendelseskirke. Vi har barnedåb; men man bliver først fuldt medlem af kirken, når man selv tilslutter sig og bekender sin tro.

Det kræver en personlig stillingtagen! Den som vil være medlem af Metodistkirken, må være døbt, men skal desuden bekræfte sin dåb og udtrykke vilje til at leve i den nye pagts fællesskab.

Det er hvad der ligger bag når vi holder vores Pagtsgudstjeneste.

Pagtsgudstjenesten giver menighedens medlemmer mulighed for at forny den pagt i Kristus, som de gennem dåbens sakramente er blevet indlemmet i, og som de siden har bekræftet, da de blev optaget som medlemmer i kirken.

Juleaftenskollekt

til verdens fattige.

Støt skolegang for børn i DR Congo

Uddannelse er vigtig og en nøgle til at skabe udvikling i et af
verdens fattigste lande. Skolen er ikke gratis i DR Congo. Forældrebetalingen udgør omkring 2,5 kr. om dagen, eller 900 kr.
om året og det i et land hvor en stor del af befolkningen ikke
tjener mere en 15 til 20 kr. om dagen. Derfor har mange børn
fra de fattigste familier eller fra familier med kun en forsørger
ingen mulighed for at gå i skole.

I år anbefaler missionsrådet en indsamling til skolebørns projektet
i DR Congo. I de senere år har 70 børn fået støtte fra
Metodistkirken i Danmark til deres skolegang. Det har gjort en
enorm forskel for disse børn og deres familier, men behovet er stadigvæk stort. Metodistkirken driver omfattende skolevirksomhed
i Mulungwishi og omegn i det sydlige Congo, og vi har gode kontakter til ledelsen.

På forhånd tak for alle bidrag til julekollekten på vegne af verdens
fattigste!

Bøn for krigens ofre

Herre, Jesus Kristus

Du blev selv tortureret, slæbt gennem byen, dræbt og lagt blandt de døde.
I dag beder vi for dem, der mishandles og dræbes i Ukraine.
Herre forbarm dig, og vis nåde og barmhjertighed.

Gud, vor Fader, du har i dit ord talt om at vandre i dødsskyggens dale.
I dag beder vi, at du vil vandre i de mange dødsdale i Ukraine, hvor børn og gamle rammes af dødsskyggen og dødsangsten.
Herre forbarm dig, og vis nåde og barmhjertighed.

Vi beder, at de aggressive tropper, som ikke viser barmhjertighed, må blive holdt tilbage.
Vi beder, at de politikere, som har truffet beslutninger om at dræbe, må skifte sindelag og forståelse, så denne uretfærdige krig kan ophøre.
Herre, lad os se din godhed, når kanonerne ikke rammer civile boliger, og når invasive tropper skyder forbi målet og rammer ved siden af.

Du Kristus, som er Vejen, Sandheden og Livet. Vi beder, at den informationsstrøm må dø, som tolker ondskab, overgreb og lig i gaderne, til at være den gode og positive historie.
Herre, vi beder, at Sandheden må sejre over løgnen, at lyset, den sande oplysning, må fortrænge mørket, fake news.

Gud, vor Himmelske Far, her har vi i Danmark gået og frygtet, at vore fjender var folk af anden religiøs opfattelse, og så ser vi i Ukraine, at den ufattelige krig, også er en krig mellem forskellige kristne kirker og grupperinger. Du Kristus, som i din sidste nat bad om de kristnes enhed og fællesskab. Vi beder dig, at din bøn om enhed og fællesskab også må gælde mennesker i Ukraine på denne dag.

Mest af alt, beder vi, Gud, om fred i Ukraine. Fred mellem forskellige folkegrupper, og fred i det enkelte boligkvarter. Giv kraft og styrke, ikke kun til dem i Ukraine, som elsker freden, men især til dem der stifter fred, fred på betingelse af social retfærdighed, mellemfolkelig retfærdighed og menneskeret, og fred i hjerte af det menneske, som kæmper med krigens traumer.

Og så afslutter vi denne bøn med Pippi Langstrømpes bøn om, at du, Gud, må gøre det således, at de gode også er de stærke, og de stærke altid må være de gode.

Herre forbarm dig, og vis nåde og barmhjertighed på slagmarken i dag.

Amen

Bed for Ukraine

Bønnehilsen fra Biskoppen

Marts 2022

Vi står sammen med Metodistkirken i Ukraine i bøn om beskyttelse, forsoning og fred. Vi beder for præster, ledere og menigheder i Metodistkirken i Ukraine: må Gud give at deres vidnesbyrd om forsoning og fred må give styrke og håb til det Ukrainske folk.

Christian Alsted, biskop.

Klik for at læse bønnebrevet.

Brev fra Landsledelsen

Kære metodister i Danmark

Krigen i Ukraine har sat dagsordenen for os. Gennem pressen får vi dagligt chokerende oplysninger om krigens ofre.
Vi opfordrer alle metodister til forbøn for Ukraine, til bøn om fred og forsoning, til bøn om lindring af menneskers lidelser.
Biskop Christian Alsted har udsendt sit hyrdebrev, som sætter ord på det, der sker i Europa, og hvordan frygten spreder sig blandt mennesker.
Opfordringen til bøn gælder de gudstjenester og samlinger, som finder sted i den kommende tid. Vi har brug for stor udholdenhed, for intet tyder på hurtig fred.

Pastoratskonference

… eller menighedens årsmøde.

Afholdes mandag d. 28. september kl. 18:00

Vi kan også kalde det for en generalforsamling, hvor alle menighedens medlemmer har stemmeret. Det er her, menighedsrådet bliver valgt. Arbejdsgrene og præsten aflægger beretning. Og vi skal også se på menighedens økonomi.

Men denne status skal bruges til at sætte kursen hvor vi vil hen. Og vi laver de overordnede planer for fremtiden.

Sponsor til Spejderne

Støt vores spejdere når du handler i Flügger farver.

Når du har gang i maleprojekterne hjemme, kan du støtte spejderarbejdet og samtidig spare 20% på Flügger maling, tapet og værktøj.

Metodistkirkens Spejdere har nu en FlüggerAndel hos:

Flügger Rønne, Store Torvegade 17, 3700 Rønne.

Få mindst 20% i rabat på alle Flügger varer og Fionatapeter ved at oplyse at Metodistkirkens Spejdere Rønne har FlüggerAndel eller kontonummer 643599 når du betaler ved kassen.

Foretrækker du at handle online, så kan du bruge Spejdernes unikke rabatkode FA643599 i onlineshoppen, som indtastes i slutningen af bestillingen.

Du sparer mindst 20% på vejl. pris og spejderne modtager mindst 5% i støtte.