Bøn for krigens ofre

Herre, Jesus Kristus

Du blev selv tortureret, slæbt gennem byen, dræbt og lagt blandt de døde.
I dag beder vi for dem, der mishandles og dræbes i Ukraine.
Herre forbarm dig, og vis nåde og barmhjertighed.

Gud, vor Fader, du har i dit ord talt om at vandre i dødsskyggens dale.
I dag beder vi, at du vil vandre i de mange dødsdale i Ukraine, hvor børn og gamle rammes af dødsskyggen og dødsangsten.
Herre forbarm dig, og vis nåde og barmhjertighed.

Vi beder, at de aggressive tropper, som ikke viser barmhjertighed, må blive holdt tilbage.
Vi beder, at de politikere, som har truffet beslutninger om at dræbe, må skifte sindelag og forståelse, så denne uretfærdige krig kan ophøre.
Herre, lad os se din godhed, når kanonerne ikke rammer civile boliger, og når invasive tropper skyder forbi målet og rammer ved siden af.

Du Kristus, som er Vejen, Sandheden og Livet. Vi beder, at den informationsstrøm må dø, som tolker ondskab, overgreb og lig i gaderne, til at være den gode og positive historie.
Herre, vi beder, at Sandheden må sejre over løgnen, at lyset, den sande oplysning, må fortrænge mørket, fake news.

Gud, vor Himmelske Far, her har vi i Danmark gået og frygtet, at vore fjender var folk af anden religiøs opfattelse, og så ser vi i Ukraine, at den ufattelige krig, også er en krig mellem forskellige kristne kirker og grupperinger. Du Kristus, som i din sidste nat bad om de kristnes enhed og fællesskab. Vi beder dig, at din bøn om enhed og fællesskab også må gælde mennesker i Ukraine på denne dag.

Mest af alt, beder vi, Gud, om fred i Ukraine. Fred mellem forskellige folkegrupper, og fred i det enkelte boligkvarter. Giv kraft og styrke, ikke kun til dem i Ukraine, som elsker freden, men især til dem der stifter fred, fred på betingelse af social retfærdighed, mellemfolkelig retfærdighed og menneskeret, og fred i hjerte af det menneske, som kæmper med krigens traumer.

Og så afslutter vi denne bøn med Pippi Langstrømpes bøn om, at du, Gud, må gøre det således, at de gode også er de stærke, og de stærke altid må være de gode.

Herre forbarm dig, og vis nåde og barmhjertighed på slagmarken i dag.

Bed for Ukraine

Bønnehilsen fra Biskoppen

Marts 2022

Vi står sammen med Metodistkirken i Ukraine i bøn om beskyttelse, forsoning og fred. Vi beder for præster, ledere og menigheder i Metodistkirken i Ukraine: må Gud give at deres vidnesbyrd om forsoning og fred må give styrke og håb til det Ukrainske folk.

Christian Alsted, biskop.

Klik for at læse bønnebrevet.

Brev fra Landsledelsen

Kære metodister i Danmark

Krigen i Ukraine har sat dagsordenen for os. Gennem pressen får vi dagligt chokerende oplysninger om krigens ofre.
Vi opfordrer alle metodister til forbøn for Ukraine, til bøn om fred og forsoning, til bøn om lindring af menneskers lidelser.
Biskop Christian Alsted har udsendt sit hyrdebrev, som sætter ord på det, der sker i Europa, og hvordan frygten spreder sig blandt mennesker.
Opfordringen til bøn gælder de gudstjenester og samlinger, som finder sted i den kommende tid. Vi har brug for stor udholdenhed, for intet tyder på hurtig fred.

Pastoratskonference

… eller menighedens årsmøde.

Afholdes mandag d. 28. september kl. 18:00

Vi kan også kalde det for en generalforsamling, hvor alle menighedens medlemmer har stemmeret. Det er her, menighedsrådet bliver valgt. Arbejdsgrene og præsten aflægger beretning. Og vi skal også se på menighedens økonomi.

Men denne status skal bruges til at sætte kursen hvor vi vil hen. Og vi laver de overordnede planer for fremtiden.

Sponsor til Spejderne

Støt vores spejdere når du handler i Flügger farver.

Når du har gang i maleprojekterne hjemme, kan du støtte spejderarbejdet og samtidig spare 20% på Flügger maling, tapet og værktøj.

Metodistkirkens Spejdere har nu en FlüggerAndel hos:

Flügger Rønne, Store Torvegade 17, 3700 Rønne.

Få mindst 20% i rabat på alle Flügger varer og Fionatapeter ved at oplyse at Metodistkirkens Spejdere Rønne har FlüggerAndel eller kontonummer 643599 når du betaler ved kassen.

Foretrækker du at handle online, så kan du bruge Spejdernes unikke rabatkode FA643599 i onlineshoppen, som indtastes i slutningen af bestillingen.

Du sparer mindst 20% på vejl. pris og spejderne modtager mindst 5% i støtte.

Nytårs hilsen fra Biskoppen

Selv et nyt Covid-år er specielt.

Der er noget særligt ved et nyt år – det er som en frisk start, det rummer nye muligheder og håb for fremtiden. Nogle er nærmest sprunget ind i det nye år fyldt med forventninger om det gode, der skal ske – andre er kommet krybende ind i året og kunne knap finde styrken til at fortsætte.

Bedeuge 2022

Evangelisk Alliance

I uge 2, (11. – 16. januar) mødes vi på tværs af kirkesamfund til den fælleskirkelige bedeuge, arrangeret af Evangelisk Alliance Rønne/Knudsker.

TEMA: SABBAT

Hilsen 2. oktober

Kære medlemmer og venner af Zionskirken

Søndag d. 3. oktober er der ikke gudstjeneste i Zionskirken, fordi der er ordinationsgudstjeneste i Jerusalemskirken, København kl. 14.

Mai-Brit Tvilling og Klaus Hønnicke skal ordineres ved en festgudstjeneste for alle danske metodister.

Har man ikke mulighed for at være til stede i København, kan man deltage online, hvor gudstjenesten sendes live via Jerusalemskirkens Facebookside. Den kan også ses senere, samme sted